ŞEHİT NURCAN KARAKAYA ANADOLU LİSESİ

Vizyon: Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş;temel demokratik değerlerle donanmış;bireysel farklılıkları ne olursa olsun;araştırma, sorgulama, eleştirel düşünme, problem çözme ve karar verme becerileri gelişmiş;yaşam boyu öğrenen ve insan haklarına saygılı nesiller yetiştiren bir kurum olmaktır.

Misyon: Milli Eğitim Temel Kanunu ve Türk Milli eğitiminin genel amaç ve ilkelerine uygun olarak; Atatürk ilke ve inkılaplarını özümsemiş, içinde yaşadığı topluma değer katmayı amaçlayan, kendine büyük ufuklar çizen, araştırmacı ve sorgulayıcı, teknolojiyi kullanarak aktif öğrenmeyi gerçekleştirebilen, değişen müfredat çerçevesinde her konuda proje üretebilen, ekip çalışmasına yatkın, başaran ve başarının zevkine varan, toplumun ihtiyaç duyduğu bireyler yetiştirmektir.

Başarılar: Hazırlık Aşamasında.

Isınma: Katı Yakıt-Kömür
Yabancı Dil: İngilizce-Arapça
Servis Bilgisi: ÖZEL